Aanbod op maat

Aanbod op maat betekent dat elke training wordt toegesneden op de doelgroep en z’n specifieke leerwensen. Dit gebeurt in overleg met de opdrachtgever. Onze expertise ligt op het vlak van assertiviteit, sociale vaardigheid, faalangstreductie en groepscohesie. Wat ons aanbod uniek maakt is dat we een psychosociale benaderingswijze combineren met haptonomie.
Haptonomie gaat over de balans tussen voelen, denken en doen, maar ook over het contact met jezelf en de ander. We richten ons op het leren omgaan met de sociale omgeving en besteden daarbij veel aandacht aan lichaamshouding, stemgebruik, ademhaling en ontspanning.

Sociale vaardigheid & assertiviteit

De volgende onderwerpen kunnen hierbij aan bod komen: kennismaken, een gesprek beginnen, opkomen voor jezelf, grenzen aangeven, omgaan met kritiek en jezelf presenteren. Hiermee gaan we concreet aan de slag, waarbij de haptonomische invalshoek een belangrijke basis vormt.

Cognitieve faalangst & piekeren

De volgende onderwerpen kunnen hierbij aan bod komen: negatieve denkpatronen doorbreken en positief beïnvloeden, leren ontspannen en goed adem te halen. Naast de haptonomische invalshoek, werken we met het G-denken (de RET-methode), een methodiek om o.a. faalangst te verminderen. Bij het
G-denken gaat het erom (negatieve) denkpatronen te veranderen met als doel je gedrag en je gevoel bij een bepaalde gebeurtenis positief te beïnvloeden.

Individueel traject

 

Voor een specifieke klacht, hulpvraag of een individueel traject kunt u terecht bij de Praktijk voor Haptotherapie van Lous van der Stempel. Voor uitgebreide informatie over haptotherapie kunt u kijken op haar website www.lousvanderstempel.nl.

Deze behandelingen worden meestal vergoed (mits u aanvullend verzekerd bent.) Ook kunt u haar direct bellen op nummer 06 – 46 52 32 66. 

Voor wie?

Basisscholen (groep 8), middelbare scholen, beroepsopleidingen of binnen een therapeutische setting.

Op maat

Ook zijn we in te huren voor particuliere groepen van minimaal 8 deelnemers. In overleg is er veel mogelijk; dus schroom niet om contact met ons op te nemen!

Workshop: Zelfzorg voor de professional

Als zorgverlener of hulpverlener ben je de hele dag bezig om je te verdiepen in anderen. Er wordt een groot beroep gedaan op je inlevingsvermogen en soms ook incasseringvermogen. Dit in combinatie met een hoge werkdruk kan ervoor zorgen dat je je opgebrand kan gaan voelen. Niet fijn voor jezelf, niet fijn voor je patiënt of cliënt.

Het is belangrijk om niet alleen aandacht te geven aan de ander maar ook aan jezelf tijdens je werkzaamheden. Bijvoorbeeld: Ben je er bewust van hoe je er bij zit tijdens een gesprek? Voel je dat je grens bereikt is? En hoe laad je je op tijdens een drukke dag?

In het kort gezegd: Hoe zorg je dat je “antenne” niet alleen naar buiten richt maar ook regelmatig naar binnen.

Daar gaan we in deze workshop op een concrete manier mee aan de slag. Deze workshop heeft een korte versie van 1 uur en een uitgebreidere versie van 90 minuten.

U kunt altijd vrijblijvend informatie aanvragen via mail of telefonisch 06-46523266.

Vragen?

Contact